İzlemeniz Gereken 10 J-Drama!

 Daha önce J-Drama izlemediyseniz ya da izliyor ve öneri istiyorsanız, size 10 tane güzel Japon dizisi hazırladım. Eğer izlediyseniz veya izleyecekseniz yorum bırakabilirsiniz. Ayrıca kendiniz de önerebilirsiniz. Keyifli okumalar ve keyifli seyirler!


                                                 1) GOKUSEN (2002)



Konusu: İdealist, genç öğretmen Yamaguchi Kumiko namı diğer öğrencileri ona taktığı isimle Yankumi, Shirokin Lisesine, matematik öğretmeni olarak gelir. Kendisine okulun en serseri ve söz dinlemez öğrencilerinin bulunduğu 3D sınıfının sınıf öğretmenliği verilir. Okul yönetimi tarafından mimlenmiş olan bu öğrenciler, çıkan her olay sonrası sorumlu olarak tutulmaktadır. Tüm öğretmenlerin bu öğrencilerden umutlarını kesmelerine rağmen Yankumi onları doğru yola getirebileceğine inanmaktadır. Okul yönetimi Yankumi için endişelenirken öğrencilerde bu yeni öğretmeni diğerleri gibi yıldırabilecekleri düşünürler ama bilmedikleri Yankumi'nin ünlü ve büyük yakuza ailesinin tek varisi olduğudur ve kolay kolay korkup kaçmaya niyeti yoktur.

Not: MatsuJun için izlemeye başlamıştım ama sonra genel anlamda çok sevdim. Mangası ve animesi de var. Ayrıca dizinin 3 sezonu ve 1 filmi vardır. Genel olarak bütün sezonlar birbirine benzese de izlerken çok severek izliyorsunuz. Eski j-dramaların tadı çok başka oluyor sımsıcak bir ortam karşılıyor sizi.


2) GOKUSHUFUDO (2020)


Konusu: Tatsu 38 yaşındadır. Bir zamanların efsane yakuzasıdır ve çok korkulan biri olduğu için ‘’Ölümsüz Ejder’’ olarak anılmaktadır. Yakuzalığı bırakır ve Miku ile evlenir. Tatsu artık bir ev erkeği olmuştur. Kendisini ev işlerine adar.

Not: Aşırı komik bir dizi. Tatsu sadece yakuzalığı bırakmıyor, klasik kadın-erkek rollerini de değiştiriyorlar. Miku sabahtan akşama kadar işteyken, Tatsu da ev işlerini yapıp, kadınların katıldığı dğeişik aktivitelere katılıyor. Ayrıca yakuza dünyasındaki diğer insanları da görüyoruz. Bazıları Tatsu gibi yakuzalığı bırakıp başka işler yapmaya çalışıyorlar. Sımsıcak olan bu diziyi izlerken bir yandan canınız acayip şekilde ev işi yapmak istiyor.


3) ATOM NO KO (2022)


Konusu: Nayuto Azumi, "John Doe" adıyla bağımsız olarak oyun geliştiren genç bir dehadır. Gerçek kimliğini kimse bilmediği için hakkında "Oyun sektörünün Bansky'si" denilmektedir. Ancak bir olay sonucunda oyunlarla uğraşmayı bırakır. Tam o sırada, yıllardır sektörde olmasına rağmen iflas eşiğine gelen "Atom" adlı üretici şirket onu aramaya koyulur.

Not: Eğer çocuk oyunlarından, bilgisayar oyunlarından ve oyuncaklardan hoşlanıyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. Japonya gibi oyun diyarı bir ülkenin yaptığı güzel bir dizi.

                                                  4) LIAR GAME (2007)



Konusu: Kanzaki Nao, dürüst bir üniveriste öğrencisidir. Bir gün, içinde yüz milyon yen olan bir kutu ve üzerinde "Liar Game"e katılması için seçildiğini yazan bir kart bulur. Oyunun amacı rakiplerini kandırıp onların paralarını almaktır. Oyununu sonunda, kazanan 100 milyon yenin sahibi olurken kaybedenler oyunu düzenleyene 100 milyon yen borçlanır. Kanzaki, ertesi gün rakibinin sınıf öğretmeni Fujisawa Kazuo olduğunu yazan bir mektup alır. Hocasını aramaya ve ondan yardım istemeye gider fakat sonunda hocası tarafından kandırılıp bütün parasını kaptırır. Umutsuzca polisten yardım istemeye gider ama polis bu konu hakkında hiçbir şey yapamayacağını söyler. Buna rağmen, usta bir dolandırıcı olan Akiyama Shinichi'nin ertesi gün hapisten çıkacağını söyler. Kanzaki umutsuzca Akiyama'dan yardım istemeye gider.

Not: Liar Game çok özel bir dizi. Günümüzde popüler olan birçok yapımın esinlendiği ve faydalandığı bir yapım. Oyunlarla hayatta kalma deyince akıllara gelmesi gerekenlerin başında geliyor. 


                                                          5) OUROBOROS (2015)


Konusu: Ikuo ve Tatsuya yetim çocuklardır. Tek çocuklu bir aile olan Mahoroba'ların evinde yaşamaktadırlar. Bir gün ilkokulda onlara öz ablaları gibi bakan Öğretmen Yuko gözleri önünde öldürülür. Ikuo ve Tatsuya gördüklerini polise anlatırlar ama dava altın bir saat takan bir polis memuru tarafından kapatılır. 15 yıl sonra Ikuo (Toma Ikuta) dedektif olur. Polis merkezinde en fazla suçlu yakalayan iyi bir kişidir. Bu arada yakışıklılığını ve zekasını kullanan Tatsuya (Shun Oguri) ise iyi bir yakuza olmuştur. Dedektif Ikuo ve Yakuza Tatsuya'nın tek bir amaçları vardır. O da altın renkli saati olan adamı bulup polis teşkilatının karanlık yüzünü ortaya çıkararak gerçekleri bulmak.

Not: Bu diziyi ilk çıktığı zaman güncel olarak izlemiştim. Ayrıca Arashi grubu tema şarkısını yaptığı için aklıma kazınmıştı. İntikam temalı harika dizilerden.


    6) SHINBUN KISHA (2022)


Konusu: Kendini işine adamış bir gazeteci, güçlü düşmanları onun yaptığı haberleri etkisiz hâle getirmeye çalışırken bile, bir yolsuzluk skandalına dair gerçeğin peşine düşer.

Not: Harika bir diziydi. İletişim konularına, gazeteciliğe ve siyasilerin skandallarına ilginiz varsa tavsiye ederim.


                                                      7) BORDER (2014)


Konusu: Ango Ishikawa, bir tabanca ile kafasından vurulur ve neredeyse ölür. Kurtarıldığında anda Ango Ishikawa, ölüleri görür ve onlarla konuşabilme yeteneğini kazanır.

Not: Çok etkilendiğim bir diziydi. Aklıma kazınan bir cümlesi var. "Sonsuz kötülüğü yenebilmek için sonsuz iyiliğin olması gerek."


                                                         8) SHOUTAI (2022)


Konusu: 
Kaburagi Keiichi, bir çifti öldürmekten tutuklanır ve idam cezasına çarptırılır. Ancak hapishaneye nakledilirken kaçmayı başarır. Kanun kaçağı olarak saklanırken, çeşitli sorunları olan insanlarla tanışır ve onlara yardım eder. Bu insanlar, Keiichi'nin idam cezasıyla hükümlü bir firari olduğunu öğrendiğinde, gerçekten cinayet işleyip işlemediğini sorgular.

Not: Sonuna kadar heyecanını koruyan bir diziydi. İki JE idolünün olması beni çok sevindirdi. Çok güzeldi.


                                        9) SORA WO KAKERU YODAKA (2018)


Konusu: Liseli Ayumi'nin mükemmel dünyası, kıskanç sınıf arkadaşı Zenko'nun bir şekilde onun vücudunu, sevgilisini ve hayatını çalmasıyla yok olur.

Not: Beni çok etkileyen ve senaryoda yazı tarzımı değiştiren bir yapım oldu. İki JE idolünün olmasının yanında bu tarz film ve dizilerin sonunda nasıl seçim yapılmalı sorusuna da benim açımdan harika bir cevap veriyor.


                                                       10) SILENT (2022)


Konusu: Tsumugi Aoba, lisedeyken sınıf arkadaşı Sou Sakura'ya aşık olur. İkili, müziğe olan ortak sevgileri sayesinde yakınlaşır ve çıkmaya başlar. Ancak mezuniyetten sonra, Sou hiçbir şey söylemeden Tsumugi'den ayrılır ve ortadan kaybolur. 8 yıl sonra, Tsumugi bir CD dükkanında yarı-zamanlı çalışmaktadır. Bir gün, kalabalıkta Sou'yu görür ve onunla konuşmak ister. Ancak yanına gittiğinde Sou'nun "Sensörinöral İşitme Kaybı" yaşadığını ve neredeyse hiç duyamadığını öğrenir.

Not: Çok duygusal ders verici ve birçok farkındalık yapan bir diziydi. Bu yüzden tüm kalbimle sevdim. Dizi size işaret dilini öğrenmek istemenizi sağlıyor. Ayrıca başrol Meguro Ren oyuncu olmamasına rağmen harika bir iş çıkardı. Onunla gurur duyduğumu tekrar söylemek isterim.



Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim, bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın. ~











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Koisenu Futari Dizisi Türkçe Altyazılı

Japon Bayrağının Anlamı Nedir? Dünden Bugüne Japon Bayrakları Ve Anlamları

Dai Byoin Senkyo Türkçe Altyazılı (2023)